zaterdag 18 juni 2011

Zondag 5 juni - Toulon


Na een heerlijke nacht (je merkt echt helemaal niets van het varen) word ik om half 8 wakker. De aankomst zal om 8 uur in Toulon zijn, dus als het goed is varen we nog.
Omdat we in Barcelona niet zulk geweldig weer hebben gehad, zijn de verwachtingen hoog gespannen voor de Côte d'Azur. Vol verwachting open ik het gordijntje en zie....helemaal niks! Grijs, zwaar bewolkt, regenachtig weer en het zicht is zo slecht dat ik de haven van Toulon slechts vaag in beeld heb. Wat een afknapper!
Snel het gordijn weer dicht en opgestaan voor een verkwikkende douche. Daar knapt een mens toch weer een beetje van op.

Hotze komt ook langzaam tot leven en rond 9 uur zoeken we de ontbijtzaal op. Dat kan in de Rembrand op dek 3, maar ook in de Windjammer op dek 11. Wij kiezen voor de laatste en hoewel het erg druk is, weten we een tafel aan het raam te bemachtigen. Daar hebben we een beter uitzicht op de plek waar we gedockt zijn en we begrijpen nu ook waarom er een shuttlebus nodig is. Toulon ligt aan de andere kant van het water en er moet nog een flink stuk gereden worden voor je in het centrum bent. Eerst maar even eten.
Uiteraard ook hier weer ontzettend veel keuze in fruit, yoghurt, cereals, brood, donuts, croissants, bacon and egg, beleg etc. etc. Je kunt hier echt tonnen aankomen als je niet uitkijkt.

Om 10 uur zijn we gereed voor vertrek en zoeken we de Gangway op dek 2 op. Iedereen moet met zijn seacard uitchecken en er staan diverse bussen klaar om ons te vervoeren naar Toulon. Dat blijkt toch nog een rit van ruim een half uur, maar ondertussen is het wel droog geworden. Als we in het centrum uitstappen breekt er een voorzichtig zonnetje door en is de temperatuur tot ca. 22 graden opgelopen. De wolken blijven nog dreigend aanwezig, maar ach, met een paraplu in de aanslag kan ons weinig overkomen, toch?

Omdat het zondag is zijn we voorbereid op een "gesloten" stad, maar dat valt reuze mee. Er is een zondagmarkt met verse groenten, fruit, vis & vlees, maar ook een deel warenmarkt. En vanwege die markt zijn ook de winkeltjes aan de rand van de kramen allemaal geopend. Helemaal leuk!
Ik scoor nog 2 sportbroeken voor € 5,- per stuk, waar ik de rest van de vakantie nog veel plezier van zal hebben.

We lopen het kleine centrum door en besluiten om een uur of 12 een terras op te zoeken aan de rand van de haven. Echt zuid Frans met veel zeilboten en een gezellige bedrijvigheid. De Fransen ontmoeten elkaar op zondagochtend in de haven voor een kopje koffie of een glas witte wijn en begroeten elkaar uitbundig met 2 zoenen op de wang. Ik kom al helemaal in de sfeer.

Na onze café crême is het tijd voor het sterkere werk en bestellen we een biertje en een witte wijn. Tja en dat kost in Frankrijk natuurlijk geen drol: € 2,-  Haha, je kunt hier dus goedkoop dronken worden!

We besluiten om een uur of 2 de bus weer op te zoeken, zodat we nog op tijd zijn voor de lunch in de Windjammer. Daar blijkt het om 15 uur prime-time en dus topdrukte. Weer iets geleerd voor de volgende dagen.

Later op de middag vertrekken we met een boek en de mp3 speler naar dek 12 en zoeken we een ligbed op. Nog even genieten van de zon. Helaas waait het stevig en is het eigenlijk te koud voor buiten.

Om 18 uur vaart het schip weer uit op weg naar Cannes, waar we morgenochtend om 7 uur zullen aankomen.
Dan maar een snack in de Windjammer om de tijd tot 21 uur te overbruggen. Vanavond onze eerste formal night: Hotze in pak met stropdas en ik in mijn zwarte Expressojurkje. Iedereen heeft zich prachtig uitgedost en alleen al daarom vind ik het achteraf erg meevallen.

Na het eten doen we nog een koffie in de lounge en raken we in gesprek met een Braziliaans echtpaar dat sinds 22 jaar naar Orlando is geëmigreerd. Ze hebben 2 zonen mee op de cruise en een neefje dat in Tilburg belastingrecht heeft gestudeerd. Zo'n cruise is echt een internationaal gebeuren waar je allemaal leuke en interessante contacten opdoet. Het bleef nog lang gezellig in de coffeecorner.

Een heerlijke 2e dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten