zaterdag 18 juni 2011

Maandag 6 juni - Cannes en Nice


Na alweer een prima nacht, word ik om 7 uur wakker. Dit keer niet vanzelf, maar door de enorme herrie die de ankerkettingen maken als de ankers worden neergelaten. Deze keer kunnen we niet in de haven docken, omdat ons schip te groot is voor de haven van Cannes. We liggen dus op open zee, met om ons heen allemaal zeilboten die daar ook de nacht hebben doorgebracht. Als ik het gordijntje open, word ik begroet door een strak blauwe hemel en een vriendelijke zon die al hoog aan de hemel prikt. Dit belooft eindelijk een zomerse dag te worden!


Na een uitgebreid ontbijt zoeken we platforms op dek 1 op, omdat we deze keer met tenders worden overgezet naar de haven van Cannes. Het zijn lokale boten waar ca. 200 mensen op kunnen, dus er zijn geen wachttijden. Alweer prima geregeld!


Aan de overkant wordt de zoveelste foto van ons gemaakt (deze zullen we later ook kopen) en starten we onze tocht naar het station. We willen graag met de trein naar Nice en volgens de berichten is dat een rit van ca. een half uur. De wandeling naar het station is ca. 20 minuten en terwijl de zon in onze nek brandt, proeven we de Zuid Franse sfeer van deze mondaine havenplaats. Ik word er helemaal gelukkig van.

We kopen een dagkaart à € 12,- p.p. en halen de trein van 10.40 uur. We zijn niet de enigen; het halve cruiseschip is op eigen gelegenheid op weg naar Nice. Ondernemende travelers. Op het schip zijn 1200 Amerikanen aanwezig en 600 Britten. De overige reizigers (ca. 1500) komen uit alle delen van de wereld van de Fillipijnen, tot Brazilië, van Japan tot Scandinavië. Een groot deel daarvan zit dus nu in de trein naar Nice.

Bij aankomst checken we gelijk hoe laat de trein terug gaat en dat blijkt om 15.40 uur te zijn. Daar richten we ons dan maar op.
We halen bij het VVV een kaart van de stad en laten ons voorlichten over de mooie plekken: pleinen, winkelgebieden en een kasteeltje aan het einde van de boulevard. Lopend gaan we richting oude centrum.

Nice is groot en druk en we besluiten een kop koffie te drinken ergens op een terras. Fout! Kouwe kak en € 3,50 voor een lauwe cappuccino zonder schuimlaag. Daar moet je dus voor uitkijken in deze stad. Er is genoeg te krijgen, maar de prijzen verschillen enorm. We blijken in het dure deel van de stad te zijn beland met winkels van Chanel, Louis Vuton, Bvlgari, Dolce&Gabana, Hugo Boss en Dior. Niet ons idee van gezellig slenteren.We wijzigen onze koers en komen al snel op een vlooienmarkt (broccante) uit. Dat is de Franse gezelligheid die we zoeken! We slenteren nog wat in de straatjes daarachter (prachtige kleuren & geuren van zeep en Provençaalse kruiden) en halen een baquet met mozzarella en tomaat die we op een bankje aan de boulevard uit de hand opeten.

Hotze heeft zich goed voorbereid en heeft nog een verrassing voor me. Hij neemt me mee naar Le Chateau dat er niet blijkt te zijn. Frans grapje, haha!
Wel is er een oud mijnwerkersliftje dat ons naar het hoogste punt van Nice brengt. Wat een schitterend uitzicht over de stad! Aan de ene kant de boulevard en open zee, aan de andere kant een park met uitzicht over de haven van Nice. Dit moet je echt weten, anders mis je het zeker.Omdat het alweer tijd is om het station op te zoeken, besluiten we terug te gaan. Onze eerste Gelato gescoord en al likkend de terugtocht aangevangen. Het is best een hete dag en we zijn gesloopt. Op het station nog een broodje gekocht en wachten op de trein.

In Frankrijk wordt pas heel laat aangegeven vanaf welk perron een trein vertrekt, dus het is nog lang onzeker waar we moeten zijn. En dat geldt ook voor alle andere passagiers van het cruiseschip die allemaal deze zelfde trein terugnemen.

Wat een gekkenhuis! De dubbeldeks trein kan alle passagiers niet aan en Hotze heeft de hele weg moeten staan.
Maar iets voor half 5 zijn we weer terug in Cannes en zoeken we nog een autovrije straat met allemaal leuke winkels en boetiekjes op. We maken er een leuke wandeling van, terug naar de tenders.

Om half 6 zijn we weer terug aan boord en snakken we naar een wijntje. De Vintage bar schenkt wijnen van over de hele wereld. Ik kies de Sauvignon Blanc Beringer uit de Napa Valley (Californië) en Hotze kiest voor de rode wijn van hetzelfde wijnhuis. Goddelijk! We krijgen er lekkere toastjes met tapas bij en genieten van het goede leven!

Later op de avond lekker casual in de Windjammer eten (we slaan het restaurant een keer over) en daarna nog even een stop in de koffielounge voor koffie en een koek. We groeien en groeien....
Het schip vaart alweer sinds 19 uur en is op weg naar Livorno. De port die ons toegang biedt tot Toscane met Pisa en Florence.
We regelen nog een shuttlebus naar het centrum van Livorno en zien morgen wel hoe we in Pisa komen.

Eerst nog even douchen en lekker slapen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten