zaterdag 18 juni 2011

Zaterdag 4 juni - Onze cruise-avontuur gaat beginnen


Na onze avonturen in Barcelona, hebben we vanochtend om 10 uur uitgecheckt uit hotel Catedral I in de Gotische wijk. Met een beetje weemoed, dat wel. Want hoewel ons nu een nieuw avontuur staat te wachten, hebben we 3 fantastische dagen in Barcelona doorgebracht en zijn we stiekem een beetje verliefd op de stad en haar inwoners geworden.

Om half 11 staat de taxi voor die ons in 20 minuten naar de haven brengt. We zien het schip al van veraf liggen. Enorm!
Omdat we niet helemaal weten wat ons te wachten staat, hebben we zowel de koffers als de handbagage gelabeld. We hebben ergens nog het idee dat we na het inchecken nog wel even terug de stad in kunnen en dan wil je zo weinig mogelijk met je meezeulen. Dus we leveren alles in bij de kruier, die ervoor zorgt dat later alles op onze kamer wordt afgeleverd.

Helemaal fout! We zitten echt ver achter in de haven en zonder taxi (die ons net heeft afgezet) kun je niet terug in het centrum komen. Er zit dus niet veel anders op dan na de incheck maar gelijk aan boord te gaan. Helaas was onze handbagage (met slippers, zwembadkleding en boeken) nu heel erg welkom geweest.

Het inchecken zelf is een fluitje van een cent. Net als op het vliegveld is er een grote terminal met wel 25 balies. Per dek (wij hebben een hut op dek 9) is er een aantal balies waar je kunt inchecken. Omdat we nog vroeg zijn, zijn we direct aan de beurt en binnen 10 minuten is het gepiept. Creditcard gekoppeld aan onze seacard (later blijkt hoe belangrijk deze is) gegevens gecontroleerd en een foto gemaakt ter identificatie van onze seacard. Hotze en Inge zijn ready om aan boord te gaan!

Eerst nog even snel een Nike zonnebril gescoord (kan in de terminal dutyfree), dan een eerste welkomstfoto voor een kartonnen afbeelding van het schip en vervolgens met de roltrap naar boven. Wow! het schip torent met zijn 15 etages hoog boven ons uit en is al indrukwekkend voordat we nog maar 1 voet aan dek hebben gezet.

We komen binnen op dek 4, waar we direct kennis maken met de luxe van het schip. Glazen liften die een prachtig uitzicht bieden over Mainstreet (dek 5), de library (dek 7) en het theater (dek 3). Geen idee waar te beginnen, dus we lopen vanaf dek 4 in de richting van het achterdek en belanden in het casino. Daar is nu nog geen bedrijvigheid, maar jeetje, wat een hoop speelautomaten, blackjack- en roulettetafels!


Omdat we eigenlijk wel dorstig zijn geworden besluiten we naar dek 5 te gaan, waar het wemelt van de winkeltjes, cafés & bars, een bruine kroeg, een pizzatent en een coffeecorner.
We maken de klassieke beginnersfout door 2 cappuccino te bestellen, waarvoor betaald moet worden. Later ontdekken we dat de gewone koffie, thee en water gratis is en de hele dag zelf getapt kan worden. En dat je koeken en cakejes en belegde broodjes en croissantjes in de vitrine kunt aanwijzen, die ook niet afgerekend hoeven te worden.
Wij kunnen wel wennen aan het leven op een cruiseschip!

Omdat de kamer pas om 13 uur gereed is (en onze bagage ook nog nergens te bekennen is) besluiten we het hele schip te gaan verkennen. De ijshal, de fitnessruimte, het theater met 1500 zitplaatsen, de spa & sauna, de verschillende eetgelegenheden (zelfs een jaren 50 Johnny Rocket's diningroom), de 3 grote eetzalen met kroonluchters, het Windjammer café op de 11e etage waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, een afternoonsnack en het diner (buffet). 

Tot slot de zwembaden en whirlpools op de 12 etage en een heuse Skychappel op de 15e etage. En dan zijn we nog niet in de conferentiezaal geweest, in de Catacomben (nachtclub), in de bibliotheek en de internetlounge. Of de champagnebar, de excursiedesk of het sportcafé. Het is gewoon te veel en te groot.....Om 13 uur een snelle inspectie van de kamer, die schoon en comfortabel is en een prachtig uitzicht op het voordek biedt. Inclusief de Titanic"punt" die later gebruikt wordt in vele fotomomenten.

Nog steeds geen bagage, dus dan maar onderzoeken of we een lunch kunnen krijgen. Het Windjammercafé is de hele dag geopend en kent diverse buffetten: Aziatisch met sushi, wraps, salades, fruit en wokgroenten en noedels. Amerikaans met hotdogs, hamburgers, friet, kip etc. Allemaal soorten brood met beleg, zoals zalm, kaas, vlees en zoetigheid. Italiaans met pizzaslices, pasta's en lasagne en een dessertbuffet met cakejes, koeken, ijs. En je kunt opscheppen zo vaak als je maar wilt. We genieten nu al met volle teugen!

Om 17 uur is de sail away party op dek 12 met muziek gemixd door een heuse dj, allemaal figuren van Dreamworks (o.a. Shrek) en is het tijd voor een overheerlijke Corona. De zon schijnt, er waait een stevige bries en het schip vertrekt voor haar eerste reis richting Toulon. We blijven lekker lang over de reling hangen, want dit is een belevenis om lang van te genieten.

Als onze bagage er eindelijk is kunnen we de koffers legen en ons eindelijk in iets luchtigers omkleden. Om 21 uur worden we verwacht in diningroom Michelangelo op dek 4. We hebben tafel 494 (tafel voor 2) en onze waiter is Iwan uit Bombay. Onze assistent waiter is Ray from Jamaica.
De kaart biedt keuze uit 5 voor- en hoofdgerechten en 6 verschillende desserts. Het komt helemaal goed deze vakantie!

Voor het slapen gaan nog even snel een shuttlebus voor morgen geregeld bij de explore desk, zodat we morgen onze eerste trip in Frankrijk kunnen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten