zaterdag 18 juni 2011

Donderdag 2 juni ('s ochtends) - Eerste nacht in Barcelona


Onze eerste nacht in Barcelona zit erop en is prima bevallen. Het hotel is schitterend en ligt super centraal; vlak bij de Rambla (die we nog moeten ontdekken) en op ca. 500 meter van de haven.
De reis ging gisteren prima. We zijn keurig volgens schema om 15.00 uur opgestegen en landden iets voor 17.00 uur in Barcelona. Wind mee :-)

Het vliegveld is super modern en schoon en overal hangen grote Samsung LED tv´s waar de tenniswedstrijd van Nandel tegen Soderling live werd uitgezonden. Op weg naar de koffers passeerden we een enorma plaza met allemaal grote winkels. Ik mocht van Hotze alleen maar kijken...

De koffers waren er vlot, dus snel op zoek naar een taxi. Ook dat was allemaal prima geregeld, dus hup, de spits van Barcelona in. De rit duurde een half uur en om half 7 werden we voor de deur van het hotel afgezet. http://www.barcelonacatedral.com/
Super design, alles strak, glas, houten vloeren en veel accessoires. Erg mooi.

We zijn eigelijk direct de stad gaan verkennen. We zitten bij de grote Catedral en net buiten de Romeinse stadsmuren. Allemaal omhoog lopende straatjes, veel pleinen en vooral veel gezellige eettentjes. De haven was nog even zoeken en viel ons op het eerste gezicht wat tegen. Toch maar weer terug het centrum ingegaan en uiteindelijk terecht gekomen bij Orio. Een tapasrestaurant waar de gerechtjes in buffetvorm worden aangeboden. Je loopt daar langs met je bord en pakt wat je lekker lijkt. Geen toelichting, dus het is een beetje raden wat je op je bord legt. Als je bent uitgegeten, reken je uiteindelijk af op basis van het aantal stokjes. Allemaal erg relaxt en gemakkelijk.

Daarna snel terug naar het hotel, omdat we mee wilden met de avondwandeling. Die startte om 22 uur en was erg leuk. Veel Amerikanen en een geweldige verteller als gids.

Tot nu toe is er eigenlijk maar één klein minpuntje en dat is het weer. Op dit moment regent het en het ziet er niet naar uit dat het veel beter wordt. We moeten ons programma er maar een beetje op aanpassen.

Nou mensen, veel plezier in NL (waar het wel lekker weer is) en tot later.

1 opmerking:

  1. Hartstikke leuk deze weblog. Het is precies zoals ik het me herinner. Ben benieuwd naar de rest.

    Gr, Hotze

    BeantwoordenVerwijderen