zaterdag 18 juni 2011

Dinsdag 7 juni - Happy Birthday Hotze & Pisa


Happy Birthday to Hotze! De aanleiding van deze cruise: Hotze wordt vandaag 50 jaar.

We zijn om 7 uur aangekomen in de haven van Livorno en het weer biedt een troosteloze aanblik: het regent!
Maar dat mag de pret niet drukken en Hotze pakt zijn verjaardagskaart uit. Een weekend voor 2 naar kasteel Terworm in Heerlen met een heerlijk culinair 3-gangenmenu. Weer iets leuks om naar uit te kijken.

Een snelle douche en aankleden; om half 9 zitten we aan het ontbijt. Het weer is slecht en het ziet er niet naar uit dat het snel opknapt. Florence zetten we maar uit ons hoofd (te  ver reizen), we gaan naar Pisa.
Om 10.15 uur gaan we met de shuttlebus mee die ons om half 11 in het centrum van Pisa uitzet. Daar worden we meteen belaagd door allemaal donkere Afrikanen die ons een paraplu proberen te verkopen. Maar die hadden we al gekocht bij hun collega's in Barcelona, haha!

Hotze sluit aan in de rij voor de kiosk waar ze kaarten voor de bus naar Pisa verkopen en scoort 2 tickets à € 15,- We kunnen mee met de bus van half 12 en moeten dan met de bus van half 3 vanuit Pisa weer terug naar Livorno. Allemaal precies uitgeteld; weinig flexibel, maar wel zekerheid.
Het regent pijpenstelen en de bus is een kwartier te laat, maar uiteindelijk zitten we er dan toch eindelijk in. Op naar de leaning tower van Pisa!

De rit duurt ruim een half uur en om half 1 rijden we het grote parkeerterrein op waar zich tientallen tourbussen hebben verzameld. Hoezo, toeristisch?!
En weer allemaal donkere mannen met paraplu's, horloges, tassen, kettingen en meer prullaria. Ik maak er maar grapjes over, dat werkt het best.

De tocht naar de toren gaat in ganzenpas en in een optocht van paraplu's. We komen uit op een plein met talloze marktkramen met souvenirs en andere waar. Maar daar komen we niet voor...

Na een snelle sanitaire stop (wat ons wel een kop cappuccino kost) en de verbazing over de voetpompen om water te laten stromen, hervatten we onze tocht. Zodra we de toegangspoort tot het plein met de basiliek en de toren betreden, stopt het met regenen en breekt er een flauw zonnetje door. Voorbestemd?


De toren staat nog steeds heel erg scheef en is inmiddels uit de steigers. Wel zo mooi voor de foto's! We lopen het plein rond, schieten veel plaatjes waarbij mijn leaning tower er verrassend vaak recht op staat ("grrr...!") en vinden het na een uur meer dan genoeg. We gaan een broodje en een fles water scoren en terug naar de bus.
Om half 3 vertrekken we weer en zodra we zitten, begint het buiten weer te spetteren. Wat een geluk!

Op weg naar Livorno klaart het steeds meer op en als we terug zijn op het schip, is het gewoon goed weer geworden. Eerst maar een kop koffie met koek halen en dan zien we wel. Hotze wil graag een uurtje sporten en ik wil graag een dutje doen, dus onze wegen scheiden zich.

Vanavond is het smart casual bij het diner, dus we moeten ons toch weer een beetje opdoffen. Eerst maar een wijntje in de Vintage bar en om 21 uur aan tafel.

Daarna staat er een Seventies party op het programma in Mainstreet. Wat een feest! Hoog boven ons zijn er op 2 plekken in de straat glazen bruggen naar beneden gekomen met daarop dansers in 70's outfit. Zij geven een geweldige show weg met een medley van 70's muziek. Ze komen allemaal langs: Gloria Gayner, The Bee Gee's, The Village People en zo ging het nog even door. Stil blijven staan was geen optie.

Het was een mooie (verjaar)dag....

Morgen staat Rome op het programma. We hebben een ticket voor de bus en een privétrein en moeten ons om 7.45 uur melden. Vroeg ontbijten dus (6.45 uur)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten