zaterdag 18 juni 2011

Donderdag 2 juni ('s avonds) - Na regen komt zonneschijn


Na regen komt zonneschijn, toch? Nou, niet helemaal, maar het werd toch weer droog.

Hotze wilde graag de kathedraal bekijken die om de hoek van ons hotel zit en die was nu geopend. De kerk zelf is hoog en imposant, maar de kloostertuin is de grote verrassing. Daarin ligt een kleine vijver, waarin 13 ganzen zwemmen. Die horen bij het verhaal van Santa Leucia. Zij was de heilige die op 13-jarige leeftijd 13 folteringen moest ondergaan en uiteindelijk stierf toen ze in een ton gevuld met glas en spijkers van een aflopende straat werd gerold. Die ganzen staan symbool voor deze 13 folteringen. Of het waar is weten we niet, maar dat ze eigenwijs zijn is een ding dat zeker is. En ze stinken!

Ons volgende doel was een kijkje bij  Sagrada Familia, dus hop, de metro weer in. 

Omdat we eigenlijk wel iets wilden drinken, zijn we een halte eerder uigestapt, om een leuk kroegje of zo te zoeken. Helaas, foute buurt, met foute mensen en al helemaal geen gezellige kroegjes. Dus al slenterend stonden we ineens in het park dat bij de Sagrada hoort.

Hoog boven de bomen uit zagen we al de imposante torens en hijskranen. De kathedraal half ingepakt in gaas, de ene helft gezandstraald, de andere helft nog in de oorspronkelijke donkere kleur.

We hadden geen zin om naar binnen te gaan (had prima gekund, want er waren geen rijen), maar we hadden veel meer zin in een Italiaans ijsje. En dat hebben we heerlijk opgegeten op een bankje in het park. Met uitzicht op de kathedraal.

Omdat het buurtje verder niet zo veel bood, zijn we maar weer met de metro terug gegaan naar El Born. Op zoek naar een populair tapastentje dat we vanochtend al hadden gezien. En populair was het, zo enorm druk. We moesten buiten staan en dat zagen we niet zo zitten. Dus zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij Lonjas Tapas en dat was ook heerlijk.

Daarna via de smalle, donkere steegjes weer teruggelopen naar het plein met het stadhuis en het parlement van Catalonië. Dat ziet er in het donker toch altijd weer anders uit dan overdag.

En nu is het tijd voor een hete douche. Het was een drukke dag, met veel ervaringen. Wat zullen we lekker slapen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten